fbpx
#ProtectWater

Rädda Europas vatten!

Europas vatten är hotade! EU:s vattendirektiv är en stark lagstiftning och utgör ett bra skydd för våra älvar, sjöar och våtmarker. Denna lagstiftning riskerar nu att försvagas. Genom kampanjen #ProtectWater kan du stå upp för Europas vatten!

Älvräddarna är stolta att delta i #ProtectWater, en kampanj som leds av WWF, European Environmental Bureau (EEB), European Rivers Network, European Anglers Alliance, Wetlands International och BirdLife Europe.

Liksom övriga deltagande organisationer menar vi att EUs starka vattenlagstiftning – Vattendirektivet (Water Framework Directive, WFD) – är det bästa verktyget vi har i kampen för att skydda och bevara Europas floder, sjöar och våtmarker.

Europakommissionen utreder nu om lagen ska ändras – och det finns stor risk att den kommer att försvagas.

Detta vore ett stort nederlag för Europas sjöar och vattendrag och allt som är beroende av dem. Det riskerar att göra dem ännu mer utsatta för föroreningar och miljövidriga satsningar på  infrastruktur.

Innan beslut fattas i frågan så tar Europakommissionen in synpunkter från allmänheten. Syftet med #ProtectWater är att försvara EU:s vattenlagstiftning genom att mobilisera Europas medborgare att uttrycka sin mening i frågan.

Ta ställning för en fortsatt stark vattenlagstiftning inom EU. Använd formuläret nedan till stöd för Europas vatten!

Dela denna sida

Stöd Älvräddarna

Nyheter

Arkiv efter kategori

Kategorier

Arkiv efter datum

Tidsmaskin