Älvräddarna i samarbete med bait bash

Älvräddarna kommer att finnas med som en samarbetspartner vid eventet Bait Bash, som arrangeras i Karlstad 25-26/1 2020.

“Vi blev mycket glada när vi fick frågan om ett samarbete, säger Christer Borg, generalsekreterare Älvräddarna. Det här ger oss en unik möjlighet att visa upp organisationen i allmänhet och det viktiga arbete med fria vattendrag i synnerhet.”

” En viktigt del av samarbetet med Bait Bash handlar om att få med miljöperspektivet på ett naturligt sätt, fortsätter Christer. Att värna miljön i allmänhet och den biologiska mångfalden i synnerhet behöver ju finnas naturligt med oss hela tiden.”

Eventet Bait Bash har sedan flera år tillbaka arrangerats i Karlstad. Under åren har eventet haft lite olika namn, men grundidén har hela tiden varit att lyfta fram den lite nördigare sidan av fisket.  Själva vill de beskriva Bait Bashen som en hyllning till hantverket, betesbyggeri, beten, flugor, flugbindning, prylarna, lite båtar och allt däremellan, föredrag och fiskesnack.

” Vi vill göra skillnad, säger Pontus Wallin från eventet Bait Bash i Karlstad. Samarbetet ger oss möjlighet att erbjuda våra besökare ett års medlemskap i Älvräddarna, en av de miljöorganisationer som aktivt jobbar med att göra skillnad, på riktigt.”

” Under åren som vi genomfört eventet har vi på olika sätt försökt att involvera miljöperspektivet. Tack vare samarbetet med Älvräddarna kan vi nu äntligen göra det på ett ordnat sätt, säger Pontus Wallin.”

Älvräddarna kommer att ansvara för arbetet från scenen som traditionellt innehåller olika former av framträdanden. Programmet är under finjustering och kommer att släppas inom kort. Från ansvarig utlovas ett ”skapligt traditionellt innehåll, med en och annan ny vinkling”

” Lite skönt är det också att få ge våra besökare möjligheten att gå med i Älvräddarna, säger Pontus. Går jag till mig själv så behöver jag just sånt för att vissa saker ska ske. Nu får vi chansen att ge en liten knuff som förhoppningsvis får alla besökare att ta tag i sitt stöd till Älvräddarna.”

Mer om Bait Bash.