Fiskekompisen

I senaste avsnittet av podden Fiskekompisen kan du bland annat lyssna på vår generalsekreterare Christer Borg i en avspänd intervju. Han berättar om varför och hur hans engagemang (vilket för övrigt är poddavsnittets tema denna gång) startade. Frågan om vad man kan göra i fall man är intresserad av vattenfrågor kopplade till miljöbekymren med vattenkraft och dammar besvaras också med utgångspunkt från Älvräddarnas arbete.

Christer berättar också om den kampanj som Älvräddarna kört sedan oktober 2021. En namninsamling riktad mot miljödepartementet med krav på att all vattenkraft nu måste miljöanpassas! Här hittar du den om du inte redan skrivit på: https://alvraddarna.se/nyheter/vattenkraft-ska-miljoanpassas/

Cirka 50 minuter in i programmet startar intervjun med Christer. Du kommer också att kunna lyssna på Martin Falklind och uppkomsten till SVT:s serie Fiskarnas Rike som sändes hösten 2021. Andra gäster är Sportfiskarna och Johan Abelsson.

Ta en smörgås och en kopp kaffe och slå dig ned för ett intressant avsnitt!

Här hittar du länkar till Fiskekompisens senaste avsnitt:

Hemsida: http://fiskekompisen.se/144-engagemanget/

Libsyn: https://fiskekompisen.libsyn.com/144-engagemanget

Spotify: https://open.spotify.com/episode/2gj4rYMyvaxYmkaFLJhTOS?si=b12fb7007f21453d

VÄLJ TRANÅS ENERGI OCH STÖD ÄLVRÄDDARNA

När du väljer att teckna elavtal hos Tranås Energi och samtidigt anger kampanjkoden FE107 skänker Tranås Energi 200 kr till Älvräddarnas Samorganisation.