Älvräddarna till Jokkmokks marknad

Älvräddarna kommer i samarbete med Luleälvens Vattenråd att delta på årets vintermarknad i Jokkmokk, den 1-3 februari 2024. Vi finns på marknadsplatsen med en tältkåta och informerar om möjligheterna med strömmande vatten och restaurering av vattenmiljöer.

I vår kåta kommer vi att servera lite mat som Älvräddarnas ordförande Richard Löwall bidrar med, och vi kommer att ha bilder, material, eld och miljö, och framförallt samtal att erbjuda.

Vår tältkåta kommer att stå mellan scenen och kommunhuset, strax till höger om det vita huset och bakom den samiska mannen på bilden.

fredag 2/2 kl 16.15–17 håller Luleälvens Vattenråd en föreläsning: Lax eller torrfåra? Om Europas bästa laxälv igår, idag och imorgon i hörsalen på Ájtte – Svenskt fjäll- och samemuseum. Biljett köps i museets reception (60 kr).

Seminariet kommer också att livesändas i samarbete med Klimatriksdagen som bjuder på entrébiljetten! För att anmäla dig, gå till vattenrådets sida och fyll i formuläret, så får du en Zoom-länk till eventet. Info om eventet finns också att dela via Facebook: https://fb.me/e/6LwO1g8H6

För mer info och karta över området, se information på Luleälvens vattenråds hemsida.

Varmt välkomna till Jokkmokks marknad och vår tältkåta!