Kasthelg Iggesund

En betalning via swish nådde Älvräddarna.

1 500kr och undertecknat ”Kastgänget i Iggesund”

Vi vill härmed rikta ett extra stort tack till alla er som bidrog till summan.

Här följer en kort resumé av evenemanget:

För fjärde året samlades ett rekordstort antal hängivna kastare en lördagskväll i Camp Igge Arena, Iggesund. Konceptet var i år utvidgat med gemensam middag efter kastningen och med möjlighet till boende för långväga gäster.

Särskilt roligt var det att både kvinnor och män, unga och gamla fanns representerade.

Det har kommit gäster från Jämtland I norr och Oslo i väst. Årligen kommer flera stycken från mälardalen och en hel del från Västernorrland.

I år var det 32 stycken som betalade 200 kr för att inomhus få möjlighet att träna sina färdigheter i flugkastning.

– Jag ser bara win-win med verksamheten säger Staffan Dahlbom, arrangör. Vi erbjuder en fantastisk inomhusarena för hungrande flugfiskare, på tider de normalt inte får hallen uthyrd. Vi engagerar en lokal entreprenör för mat och det bästa av allt, det brukar bli en slant över till Älvräddarna. För en tvåhundring känns det som en prisvärd aktivitet.

Nytt för i år var ett antal stationer för speciella moment som rör både praktiskt fiske och flugkastning. Samtliga ansvariga är engagerade i FFI (Fly Fishers International)

Hur du hanterar vind simulerades med en rejäl fläkt under överinseende av Thomas Berggren. Lennart Lundahl och Merlin Pohlit (Tyskland) visade vad en certifiering inom FFI handlar om. Simon Svan berättade om hur du väljer lina efter praktiska fiskesituationer (flugval, avstånd, kast etc.).

Stationerna möjliggör fördjupning samtidigt som de frigör yta för fri kastning på gräsplan. De kommer säkert att permanentas om intresset fortsätter att öka säger Staffan.

Är du intresserad av att delta så håll utkik på FB nästa januari. För det höga nöjets skull och för den goda saken.